Image
Традиционалната Комуналијада , како и претходните години се одржа во Охрид во хотел Десарет од 03 -06.10.2019 година.Учество земаа над 550 учесници и гости, што е значително голем одзив.
Како учесници на овогодинешните синдикални средби беа претставници од комуналните претпријатија од :
• ЈП Комунална хигиена Скопје
• ЈП Водовод и канализација Скопје
• ЈП Паркови и зеленило Скопје
• ЈП Улици и патишта Скопје
• ЈКП Водовод Битола
• ЈКП Нискоградба Битола
• ЈП Комуналец Прилеп
• ЈП Пазари Битола
• ЈКП Дервен Велес
• ЈП Чистота и зеленило Куманово
• ЈП Охридски комуналец Охрид
• МЈП Проаква РЕ Водовод Охрид
• ЈП Билјанини Извори Охрид
• ЈП Нискоградба Охрид
• ЈП Плаваја Радовиш
• ЈКП Комуналец Свети Николе
• ЈП Погребални услуги Свети Николе
• КЈП Водовод Кочани
• ЈПКД Комуналец Струмица
• ЈП Исар Штип
• ЈП Паркиралишта Струмица
• ЈП Пазаришта Куманово
Покрај нашите членови со нас присутни се и нашите пријатели и гости од сродните синдикати од регионот како и некои од претседателите и претставниците на гранковите синдикати во ССМ.
Игрите свечено ги отвори претседателот на СУТКОЗ на РМ - м-р Дарко Димовски кој притоа ги поздрави сите учесници и гости и им посака спортско и фер натпреварување. Натпреварите беа поделени на спортски и работни дисциплини, и тоа:

Спортски
Мал фудбал - мажи -екипно
Кошарка - мажи и жени - екипно
Шах - мажи и жени - екипно
Стрелаштво - мажи и жени - екипно
Пинг-понг - мажи и жени - екипно
Пикадо - жени - екипно
Куглање - мажи и жени - екипно
Влечење јаже - мажи и жени - екипно

Работни
Аранжирање на свежо цвеќе - поединечно
Миење на јавни површини - екипно
Изнесување на смет - екипно
Монтирање на водомер - екипно
Обележување на коловоз- екипно


Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019

Игрите, на задоволство на сите учесници,поминаа во фер и спортска атмосфера.По завршувањето на натпреварувањата, на завршната свечена вечера се доделуваа пехари, дипломи и благодарници за учесниците како потврда за уште едно успешно заедничко дружење и мотив за уште подобри резултати и поубаво меѓусебно дружење на следната Комуналијада.


Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019 Спортски игри - Комуналијада 2019